Jak vybrat postel pro puberťáka?

Při výběru postele pro dospívající je potřeba zhodnotit několik faktorů. 

  • Velikost pokoje
  • design
  • kvalita matrace
  • úložné prostory

Jaký typ a velikost postele zvolit?

Při výběru postele bude zajisté na prvním místě design a preference dospívajících, kteří budou na posteli spát a také velikost pokoje. Pokud má dospívající velký pokoj, tak z našich zkušeností preferuje větší šířku postele. Ideální velikost postele je 200x120 cm nebo 200x140 cm. Pokud chcete postel zachovat a později vyuźít jako dvoulůžkovou postel, čímž ušetříte při dalším nákupu, doporučuji rozměr 200x160 cm nebo 200x180 cm.

Pokud dospívající sdílí pokoj se svým sourozencem, bude nejlepší variantou palanda nebo dvě jednolůžka. Zajímavým typem by mohla být trojlůžková palanda Eliška, kde spodní lůžko je široké 140 cm a horní lůžko 90 cm.

Palanda Eliška

Úložné prostory a kvalita matrace.

Přebytečný prostor pod postelí lze využít pro úložné prostory, které ušetří tolik potřebné místo pro uskladnění různých věci. 

Důležitou roli pro kvalitní spánek hraje matrace a výběr její tuhosti. Nejvíce záleží na subjektivním pocitu vašeho dítěte. Někteří preferují tvrdé matrace, jiní měkké. Nejlepším řešením je zajít si do kamenného obchodu s matracemi a nechat teenegera vyzkoušet různé typy. Pokud to není z nějakého důvodů možné, tak zlatá střední cesta je sendvičová matrace se střední tuhostí.